Belföld

2012.02.13. 09:43

Bolla Tibor lehet a BKV ideiglenes vezetője

Várhatóan Bolla Tibort, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettesét bízza meg Tarlós István főpolgármester ideiglenesen a tömegközlekedési társaság vezérigazgatói feladataival.

MTI

 A városvezető az m1 Ma reggel című műsorában hétfőn konkrét nevet nem említett ugyan, viszont úgy fogalmazott, hogy „nem teljesen bizonyos, de valószínűleg azt az egy személyt fogom megbízni az új vezető kinevezéséig, akit a BKV régi vezetői közül vizsgált az ügyészség, és felmentette”.    

Bolla Tibor neve is felmerült korábban Horváth Éva, Hagyó Miklós volt szóvivője foglalkoztatásával kapcsolatban. A BKV néhány hete azonban azt közölte, hogy a társaság egyetlen jelenlegi vezetője vagy dolgozója sem érintett a Hagyó-ügyben, így a gazdasági vezérigazgató-helyettes sem.    

Várszegi Gyula, a BKV korábbi vezérigazgatója pénteken kínálta fel lemondását Tarlós Istvánnak, amit a főpolgármester elfogadott. A lemondás okait nem részletezték, de a döntés összefüggésben állhat azzal, hogy - mint arról a mainap.hu szerdán beszámolt - prémiumot és jutalmat is kaptak a BKV vezetői, és a decemberben elvont üzemanyagkártyáikat is visszakapták a vállalat cégautót használó menedzserei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!