Belföld

2012.02.07. 11:54

Gyanúsítottként hallgatta ki a Paksi Atomerőmű volt vezérigazgatóját az NNI

Gyanúsítottként hallgatta ki a Paksi Atomerőmű volt vezérigazgatóját, Kovács Józsefet a Nemzeti Nyomozó Iroda - tudta meg az MTI Hírcentrum kedden.

MTI

Kovács József ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indult büntetőeljárás az atomerőmű gazdálkodásával kapcsolatban. A mintegy háromnegyed órán át tartó kihallgatás után a volt vezérigazgató szabadon távozhatott - hangozott el az mr1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában délben.

A hírműsorban elhangzottak szerint Kovács Józsefet, aki 2005 és 2009 között volt az atomerőmű vezérigazgatója, a paksi Erzsébet szálló megvásárlásának és felújításának körülményeiről kérdezték a nyomozók. Az atomerőmű 2005-ben a paksi önkormányzattól vásárolta meg a szállodát, amelyet reprezentációs célokra akart használni, és az épületre több mint hárommilliárd forintot költöttek, ebből a parkosítás mintegy másfél milliárd forintba került.

Az ügyben a Magyar Villamos Művek jogi képviselője tett feljelentést egy belső vizsgálat után, és az ügyben további gyanúsítások várhatók - számolt be a Krónika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!