Belföld

2012.03.12. 19:52

Halálra verte a kocsmárost, életfogytiglant kapott

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen a Gyulai Törvényszék hétfőn azt a 24 éves pitvarosi férfit, aki tavaly márciusban egy biliárdütővel halálra vert egy kocsmárost Magyarbánhegyesen.

MTI

A vádirat szerint V. Mihály 2011. március 28-án ittasan ment be a sértett által üzemeltetett magyarbánhegyesi sörözőbe, és levett a pult fölötti polcról egy doboz cigarettát. A sértett kérdőre vonta, a vádlott ezen feldühödött, szidalmazni kezdte, majd követelte, hogy nyissa ki a pénztárgépet, és adja át a benne lévő pénzt.

Mivel a söröző tulajdonosa nem volt hajlandó odaadni a pénztárgép kulcsát, a vádlott bement a pult mögé, ököllel többször ráütött a pénztárgépre, majd a sértettet több alkalommal arcul ütötte. Az áldozat már a kijárat felé indult, amikor a vádlott a fejét kezdte verni hátulról, majd egy biliárddákó vastagabbik végével folytatta az ütlegelést. A sértett továbbra sem adta át a kulcsot, az ütések elől az utcára vonszolta magát, és az úttesten összeesett. A vádlott a fekvő áldozatot tovább ütlegelte, a férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

V. Mihályt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, és a közügyek gyakorlásától 10 évre eltiltották; legkorábban 30 év letöltése után bocsátható feltételesen szabadságra. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett, az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!