Belföld

2012.03.21. 13:22

Papp Magor: nem aktiválják a felmondóleveleket

Nem aktiválják annak a mintegy 2500 egészségügyi dolgozónak a felmondólevelét, amelyeket a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) kezdeményezésére az ágazatban dolgozók anyagi és munkakörülményeinek javításáért helyeztek ügyvédi letétbe.

MTI

Papp Magor, az MRSZ elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az előző nap bejelentett béremelés az elmúlt évtized legjelentősebb kormányzati intézkedése az egészségügyben. Ezt, továbbá a jelenlegi gazdasági helyzetet figyelembe véve, "megelőlegezett bizalmat tanúsítva", hogy a béremelés a 2013-ban folytatódik, az MRSZ elnöksége a Magyar Orvosok Szövetségével egyetértve úgy döntött: a letétbe helyezett felmondásokat 2012 márciusában nem "élesítik".    

Arra is kitért: a felmondólevelek gyűjtésekor azt vállalták, hogy amennyiben nem lesz szükség az aktiválásukra, az adatvédelmi előírásoknak megfelelően a nyilatkozatokat meg kell semmisíteni. Amennyiben ebben Szócska Miklós egészségügyi államtitkár segíteni kíván, elfogadják - tette hozzá Papp Magor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!