Belföld

2012.04.20. 13:17

Április végéig megkapják a gazdák a cukortámogatást

Közel 12 milliárd forintot utal a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az elkülönített cukortámogatás keretében annak a 940 gazdálkodónak, akinek a területalapú támogatási kérelmét a hivatal jóváhagyta, és a jogszabályban foglalt feltételeket teljesítette - áll a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményében.

Vas Népe

A határozatokat a napokban vehetik át az ügyfelek, a támogatási összegek utalása április végéig várható. A kérelmek lezárása után a keretösszegből fennmaradó 500 millió forint kifizetése is megtörténik.

Az MVH a minél gyorsabb és zökkenő-mentesebb kérelembeadás érdekében az elmúlt napokban technikai háttérkapacitást bővített. A hivatal arra kéri a gazdálkodókat, hogy a beadással ne várjanak a határidő lejártáig, május 15-ig, hanem az elektronikus felületen keresztül alaposan vizsgálják meg, és minél előbb töltsék ki a „megszemélyesített kérelmeiket”. Az MVH számítógépes rendszere elősegíti a kérelmek helyes kitöltését. A módosításokat május 15-ig szankciómentesen el lehet végezni.

Az MVH folyamatosan jelentet meg információs anyagokat az egységes kérelem jogcímeivel kapcsolatban, ezért kéri az ügyfeleit, hogy rendszeresen figyeljék a honlapot és olvassák a hírlevélben megjelent újdonságokat - írja a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!