Belföld

2012.04.11. 14:56

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Rába részvények felvásárlását

Jóváhagyta az Európai Bizottság versenyhatósága a Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek felvásárlását - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) szerdán.

MTI

A közlemény szerint a versenyhatóságtól szerdán érkezett meg az engedélyező határozat.

Az MNV Zrt. még december 8-án kezdeményezte a versenyhivatali eljárás áttételét az Európai Bizottsághoz, annak érdekében, hogy a versenyhatósági engedélyt az Európai Bizottság adja meg az EU egész területére kiterjedően.

Az ügylet megfelelt az uniós összefonódási rendeletben meghatározott kritériumoknak. Hozzáteszik: a tagállamok nem emeltek kifogást a rendeletben megadott határidőig az ellen, hogy az ügylettel kapcsolatos versenyhivatali eljárás lefolytatása az Európai Bizottsághoz kerüljön. Ennek megfelelően a versenyhatósági engedélyezési eljárás az Európai Bizottság előtt indult.

Az Európai Bizottság az elhúzódó eljárást lezárva szerdán tájékoztatta az MNV Zrt.-t arról, hogy a felvásárlás versenyhatósági engedélyezése megtörtént.

A magyar állam a tranzakció versenyhatósági engedélyezését követően összességében 73,67 százalékos tulajdonrészt szerzett meg a Rába Nyrt.-ben, ami 76,97 százalékos szavazati arányt biztosít a járműipari cégben.

Az MNV Zrt. a versenyhatósági engedély megadásának napját követő öt munkanapon belül, legkésőbb április 18-ig átutalja a részvények ellenértékét az ajánlatot elfogadó részvényesek számára.

A többségi tulajdoni hányaddal a magyar állam a nemzeti vagyont egy stratégiai fontosságú iparágban gyarapítja.

A Magyar Állam nevében eljáró MNV Zrt. 2011. november 7-én tett vételi ajánlatot a Rába részvények megvásárlására 815 forintos árfolyamon, amelyet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) november 8-án hagyott jóvá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!