Belföld

2012.04.19. 11:13

Badacsonyi halálos szóváltás: Miért csak 10 nappal később jelentkezett a gyilkos?

Pénteken adta fel magát Szabó Tamás, aki úgy megütött egy férfit egy badacsonyi szállodában tartott bulin, hogy az két nap múlva meghalt. A férfi ügyvédje nyilatkozott a Mokka című műsorban.

Vas Népe

Szabó Tamás ügyvédje, dr. Kamarás Géza azt mondta a Mokka csütörtök reggeli műsorában, védencében fel sem merült, hogy a dulakodás halállal végződött, illetve jogi képviselőt keresett, és ezután adta fel magát a rendőrségen 10 nappal a történtek után. Az ügyvéd szerint teljesen reálisan cselekedett védence, amikor ügyvédet keresett, és így jelentkezett a hatóságoknál.

Szabó Tamás ügyvédjének azt mondta, szóváltásba keveredett egy férfival, de nem állcsúcson és nem ököllel ütötte meg a sértettet, de elismerte, hogy miatta esett el. Szabó Tamás szerint nem volt olyan erős a férfival szemben tett mozdulata, hogy abba a sértett belehalhatott volna. Szabó Tamás ügyvédjének azt mondta, segítségére sietett a férfinak, látta, hogy szakszerű ellátást kap, és ezután hagyta el a helyszínt.

Az ügyvéd szerint az orvosszakértői vélemény fogja eldönteni, mi igaz, és mi nem az eddig kiszivárgott információkból.

A halált okozó testisértésért 2-8 év börtönbüntetés jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!