Belföld

2012.04.18. 10:05

Illegális tevékenységet végző vágóhíd Békés megyében

Tiltott tevékenységből származó, valamint más üzemek címkéjével jelölt termékeket is találtak a Békés megyei élelmiszerbiztonsági hatóság ellenőrei egy csabacsűdi vállalkozónál - áll a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményében.

Vas Népe

A hatóság szakemberei – az illetékes rendőrkapitányság bevonásával – a vállalkozó lakóhelyén, valamint a kizárólag sertés vágására engedélyezett vágóhídon is ellenőriztek.

A vágóhíd különböző helyiségeiben az élelmiszerbiztonságra vonatkozó szabálytalanságokon túl a működési engedélyben nem szereplő, tehát tiltott tevékenységből származó termékeket (jelöletlen, darabolt, fagyasztott húsrészek, belsőségek, tisztított, sózott sertésbél) is találtak. A vállalkozó lakóhelyén is más üzemek címkéjével jelölt termékekre bukkantak.

A hatóság az április 6-án tartott ellenőrzésen a vágóhíd működését felfüggesztette, a tiltott tevékenységből származó termékeket lefoglalta és elrendelte azok megsemmisítését - olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!