Belföld

2012.04.19. 08:08

IMF/EU-konzultáció - Cséfalvay: megnyílt az út a tárgyalások előtt

Cséfalvay Zoltán szerint a jegybanktörvény-módosítás parlament elé terjesztésével megnyílt az út a formális IMF/EU-tárgyalások megkezdése előtt.

MTI

"Úgy gondolom, ezzel megnyílt az út a formális tárgyalások előtt, és mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a tárgyalásokat minél hamarabb meg is kezdjük az IMF-fel és az Európai Bizottsággal" - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a CNBC amerikai hírtelevízió Closing Bell című műsorának szerdán Londonban adott interjújában.

Cséfalvay Zoltán ismét kifejtette meggyőződését, miszerint haladás történt a Nemzetközi Valutaalappal és a bizottsággal a jegybanktörvény vitatott pontjairól folytatott egyeztetéseken.

Január óta, amikor az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárás keretében kifogásokat emelt a jegybanktörvénnyel szemben, "igazán jó haladást értünk el" - idézi honlapján a hírcsatorna az államtitkárt, aki jelezte, hogy két vitatott pont kivételével a módosításokat a kormány benyújtotta a parlamentnek.

Cséfalvay Zoltán az interjúban elmondta, hogy Magyarország továbbra is nyitott a külföldi befektetések előtt. Az országba 2011-ben 1,2 milliárd dollár közvetlen külföldi befektetés érkezett. A kormány által főként a munkaerőpiacon végrehajtott átfogó reformok nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az ország továbbra is kedvező befektetési lehetőségeket tudjon kínálni - mondta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!