Belföld

2012.04.20. 18:15

Jobbik elleni akciót forral az Anonymous

A Jobbik honlapja és más, a párthoz közel álló weboldalak ellen terveznek akciót indítani az Anonymous hackercsoport magyar tagjai. Az ellenzéki párt informatikusai már intézkedéseket tettek a péntek estére tervezett akció kivédésére.

MTI

"Miután a parlamentben, és a közéletben is elszaporodott az antiszemita, sőt olykor náci megnyilvánulás, lépnünk kell" - olvasható az interneten közzétett informatikai akció beharangozójában.

A hackercsoport tagjai közlik: pénteken demonstrációképpen digitális tiltakozást tartanak a "Jobbik portáján".

Az Anonymous Operation Hungary Facebook-oldalán közzétettek egy listát, amelyen emailcímek vannak megadva, és arra szólítják fel a szimpatizánsaikat, hogy küldjenek a címekre üzeneteket.

Az egyik bejegyzés szerint az Anonymous magyar csoportja percenként 2.500 emailt küld majd a megadott címekre.

Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnöke az MTI megkeresésére közölte: kíváncsian várják az akciót. Amit meg lehet tenni, azt megteszik az informatikusaik - tette hozzá.

A Jobbikhoz közel álló hetilap online kiadása, a barikad.hu "Jó munkát, cenzorok!" címmel közölt írásában reagált az akció meghirdetésére.

"Az eredetileg a szólásszabadság, illetve az internet szabadságának védelmének jelszavával alakult Anonymous-csoport magyar szekciója bejelentette a Facebookon: ma késő este támadást indítanak a nemzeti oldal hírportáljai és honlapjai, köztük a barikad.hu ellen. Az ultraliberális irányba fordult nethuszárok szerint veszélyeztetjük a demokráciát, és gyűlöletet szítunk" - olvasható a barikad.hu odalon.

A Barikád cikkének írója úgy fogalmaz: "Kedves Névtelenek! Ma este arra készültök, hogy a szólás szabadságának nevében elhallgattassatok minket, akik annak idején helyet adtunk - akkor még jogos - küzdelmeteknek. Ma éjjel kiderül, kik a szabad vélemény, a szabad internet igazi barátai és igazi ellenségei. Mi most is ugyanazon az oldalon állunk, akkor is ezért harcoltunk, amikor még sehol sem voltatok, és akkor is harcolni fogunk, amikor már rég csak egy rossz emlék lesztek."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!