Belföld

2012.04.05. 09:57

Jobbik: Gyurcsány Ferenc szakdolgozata is legyen nyilvános!

A Jobbik felszólítja Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét, független országgyűlési képviselőt, adjon felhatalmazást a Janus Pannonius Tudományegyetemnek, hogy hozza nyilvánosságra szakdolgozatát - áll Pörzse Sándor csütörtöki közleményében.

MTI

A jobbikos képviselő úgy fogalmaz: az elmúlt hónapok plágiumbotránya után "a társadalom igazságérzete azt diktálja, hogy a lebukott államfő után a politikai elit más szereplői is tisztázzák": felsőfokú képesítésüket tisztességesen, a jog és erkölcs szabályainak betartásával szerezték meg.

Éppen ezért a Jobbik felszólítja Gyurcsány Ferencet: adjon felhatalmazást a Janus Pannonius Tudományegyetemnek, hogy hozza nyilvánosságra szakdolgozatát, de "nem csak az elvtársak által befolyásolt osztályzatokat tartalmazó indexet kívánjuk látni, hanem az egész szakdolgozatot" - zárul a közlemény.

Gyurcsány Ferenc kedden a Facebook-oldalán hozott nyilvánosságra képeket államvizsgáival és szakdolgozataival kapcsolatos adatokkal indexeiről.

A Magyar Hírlap szerdai számában a Pécsi Újságot idézte, amely Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának szeretett volna utánajárni a helyi egyetemen, de arról adatvédelmi okokra hivatkozva nem kaptak tájékoztatást. A Magyar Hírlapnak ugyanakkor az oktatási államtitkárságon azt mondták, a szakdolgozat közérdekű adat, s fellelhető az intézmény könyvtárában vagy irattárában is. A lapnak Kottász Gergely, az egyetem sajtófőnöke azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc második, 1990-ben készült szakdolgozata még nem került be a központi nyilvántartásba, azt a karról kell kikérni.

Orbán Viktor miniszterelnök szakdolgozata teljes terjedelemében hozzáférhetővé vált az orbanviktor.hu weboldalon szerdán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!