Belföld

2012.04.24. 05:33

Megszünteténék az államilag támogatott jogászképzést

A korábban tervezett 12 helyett 13 felsőoktatási pólus alakíthatnának ki, és összesen 8 egyetem kaphatna kiemelt vagy kutatói minősítést - írja a keddi Magyar Nemzet, idézve egy háttértanulmányt.

MTI

Kiemelt egyetemi státusba kerülhet az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE), a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem. Kutató fokozatú egyetemmé válhat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE), a Semmelweis Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem.

A középtávú tervekből az derül ki, hogy 2013-tól egyetlen államilag támogatott férőhely sem lesz az alap-, illetve osztatlan jogászképzésben. Az Eduline.hu által ismertette elképzelés szerint jövő évtől kizárólag önköltséges formában lehet jogot tanulni és nem tervezik teljes állami ösztöndíjas helyek meghirdetését 2014-ben, illetve 2015-ben sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!