Belföld

2012.04.19. 08:49

Répceszentgyörgy: kimaradt a jelölt, fellebbez

Fellebbez az egyik képviselőjelölt a vasárnapi önkormányzati választás eredménye ellen. A választási bizottság a negyedik képviselői helyről sorsolással döntött.

Simon Erzsébet

Kiss Jenő, a januárban magát föloszlató képviselő-testület egyik tagja a vasárnapi  időközi polgármester- és képviselő-választáson is képviselőjelölt volt. Hétfő reggel lapunkból értesült az eredményről, mert a községi hirdetőtáblára csak dél körül függesztették ki az eredményt.

Akkor derült ki számára, hogy a negyedik képviselői helyre pályázó három jelölt - köztük ő maga is - egyformán 26 voksot gyűjtött be. Közöttük sorsolással döntött a helyi választási bizottság, s eszerint Rácz Lászlóné került  a testületbe.

Kiss Jenő fellebbezett a helyi választási bizottság határozata ellen. Kéri a szavazatok újraszámlálását, s annak kivizsgálását, hogy a sorsolás a jogszabályoknak megfelelően, valamint  a lista kifüggesztése időben történt-e.

A helyi választási bizottság a területi választási bizottsághoz továbbította a fellebbezést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!