Belföld

2012.05.02. 14:36

Álrokkantakra vadásztak

Egy év alatt több mint félszáz, mozgáskorlátozott-igazolvánnyal visszaélő bukott le a főváros II. kerületében - tájékoztatta a helyi önkormányzat szerdán.

MTI

A közlemény szerint a rokkantkártyákat jogtalanul használók kiszűrésére tavaly tavasszal indított akció rendkívül eredményes volt, a kerületi rendőrkapitányság és a városrendészeti iroda közös munkájának eredményeként április végén bukott le az 52. visszaélő. Az érintettekkel szemben minden esetben eljárást kezdeményeztek.

Az önkormányzat idézi Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester szavait, aki szerint "az állampolgárok többségét rendkívüli módon irritáló visszaélések csökkentése érdekében" főként a belső városrészben voltak ellenőrzések. A kerület vezetője úgy vélte: a kezdeti jó eredmények mellett érdemes volt az akciót tovább folytatni, hiszen sorra buktak le olyan gépjárművezetők, akik visszaéltek a kártyával.

A razziák folytatódnak; a II. kerület a mozgáskorlátozott-igazolvánnyal való visszaélések megszüntetését tűzte ki célul - írta az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!