Belföld

2012.05.03. 11:55

Baleset tizennégy halálos áldozattal: szeptemberben tárgyalás

Szeptemberben kezdi tárgyalni a Szegedi Városi Bíróság annak a román kamionsofőrnek az ügyét, aki a vád szerint 2011 októberében az M43-as autópályán a tizennégy halálos áldozattal járó balesetet okozta - mondta a Szegedi Törvényszék szóvivője.

MTI

Cseh Attila közölte, hogy a 31 esztendős aradi férfit halálos tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják.

A bíróság a tárgyalás előkészítésekor hozott végzésével fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását.

2011. október 30-án éjszaka egy faanyagot szállító román kamion Makó irányából Szeged felé tartott az M43-as autópályán, amikor egy enyhe balra ívelő kanyar után a középső elválasztó szalagkorlátot átszakítva áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és oldalára borulva frontálisan összeütközött egy Makó felé haladó román kisbusszal. A baleset következtében mindkét jármű az út menti árokba csúszott.

A tűzoltók több mint egy óra alatt szabadították ki a kisbusz roncsai közül a tizennégy áldozat - köztük egy hatéves kislány, egy nyolcéves kisfiú és négy nő - holttestét, valamint egy túlélőt. A férfit - a gyermekek édesapját - a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az áldozatok valamennyien román állampolgárok voltak.

A kamiont vezető 31 éves aradi férfi súlyos sérülésekkel került kórházba, a rendőrség ott vette őrizetbe, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!