Belföld

2012.05.10. 16:08

Egyesületté alakul a Főszerkesztők Fóruma

Egyesület létrehozásáról döntött csütörtökön a Főszerkesztők Fóruma. A Független Médiaközpontban rendezett budapesti tanácskozáson az alapítók elfogadták az egyesület alapszabályát és elnökséget is választottak.

PLT

A Főszerkesztők Fórumát a magyar médiapiac meghatározói szereplői még januárban hozták létre. Az egyesület célja, hogy őrködjön az akkor megfogalmazott közös etikai irányelvek betartása felett, új ajánlásokat fogalmazzon meg, illetve megteremtse az etikai önszabályozás kereteit.

Az alapítók csütörtöki döntésének megfelelően az egyesület elnöke Weyer Balázs (Független Médiaközpont) lett, munkáját az elnökség tagjaként Borókai Gábor (Heti Válasz), Győrffy István (a Pannon Lapok Társasága ügyvezetésének szerkesztőségi tanácsadója), György Bence (TV2), Mészáros Zsófi (Index), Murányi Marcell (Blikk) és Szigeti Péter (Kreatív) segíti majd.

Az alapítók között vannak egyébként a PLT megyei napilapjainak főszerkesztői: Barták Péter (Napló), Elekes András (Fejér Megyei Hírlap, Dunaújvárosi Hírlap), Halmágyi Miklós (Vas Népe) és Virrasztó Zsolt (Zalai Hírlap) is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!