Belföld

2012.05.21. 17:46

Féltékeny nő húsvágó bárddal

Ajka - Egy 56 éves nő állt megrendülten a bíróság előtt, aki jó két évvel ezelőtt kis híján a másvilágra küldte élettársát egy húsvágó bárddal.

Mátételki András

A főügyészség vádiratából kiderülnek a csaknem két évvel ezelőtti véres este mozzanatai. Az asszony próbált közeledni a férfihoz, aki ekkor a külsejére bántó megjegyzést tett. B.-né T. Mária megsértődött, kiment a konyhába dohányozni. Percekkel később sms-t jelző hangot vélt hallani. Úgy gondolta, hogy élettársa üzenetet kapott újdonsült barátnőjétől. Benézett a szobába, ahol úgy látta, a férfi párnája alá csúsztatja a készüléket, ugyanakkor alvást színlelt. Az asszony dühbe gurult, a konyhaszekrényből elővett egy húsvágó bárdot, majd a férfi háta mögé térdelve az ágyon többször lesújtott a fejére.

Az ágyról felugró, erősen vérző fejű férfit a nő a fürdőszobába kísérte, ahol igyekezett csillapítani a vérzést, majd értesítette a rendőrséget, ahonnan szóltak a mentőknek. A férfi életét csak a gyors orvosi segítség mentette meg. Betört a koponyája, de nem szenvedett agykárosodást.

A Veszprémi Törvényszéken dr. Szakács Katalin büntetőtanácsa életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt B.-né T. Máriát két év börtönre ítélte, aminek a végrehajtását négy évre felfüggesztette.

További részletek a Napló-Online-on ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!