Belföld

2012.06.01. 13:22

Hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz az MSZP

Budapest - Ismeretlen tettes ellen, hivatali visszaélés gyanúja miatt büntető feljelentés tesz az MSZP az állami földbérletpályázatok ügyében.

MTI


A szocialisták feljelentésüket a Népszabadság pénteki számában megjelentekre alapozzák. Az MTI-nek küldött közleményükben azt írták: feltételezhető, hogy az állami földek bérbeadásáért felelős döntéshozók jogtalanul okoztak hátrányt azoknak a gazdáknak, akik a pályázati szempontrendszer ismeretében szabályosan igényeltek földterületet, egyúttal jogosulatlan előnyhöz juttattak egy előre kiválasztott üzleti kört.
   
A Népszabadság pénteken arról írt: birtokába jutott Ángyán József korábbi agrárállamtitkár újabb, a borsodi mezőségi földek bérbeadásáról szóló jelentése. Ebben - idézi a napilap - Ángyán József azt írja, Budai Gyulával ellentétben neki nem okozott emlékezetkiesést az államtitkári kinevezés. Szerinte Budai az állami földhaszonbérlet-pályázatok első körében még egészen más véleményen volt a pályáztatásról, mint manapság.
   
A Bükki Nemzeti Park mezőségi földjeire kiírt "első pályázatot a beadási határidő lejárta után tíz órával indokolás nélkül visszavonták. A történtek után Budai Gyulával (...) egyeztetést kezdeményeztünk, melyen rajtunk kívül Fazekas Sándor miniszter és Szabó Csaba miniszteri megbízott vett részt (...) Budai Gyula a döntés általa feltételezett igazi okairól, gazdasági, politikai hátteréről, a személyi és egyéb összefüggésekről beszélt. (...) A kormánybiztos (...) láthatóan igen tájékozott volt a háttérkapcsolatokról. (...) Ezekkel ő szembesítette a minisztert és a miniszteri megbízottat, kilátásba helyezve ezek nyilvánosságra hozását, és mindketten sürgettük a döntés megváltoztatását. (...) A miniszter közölte, hogy a döntés nem változtatható, majd az új pályázat előkészítését és lebonyolítását tőlem elvonva, azzal - a továbbiakban miniszteri biztosi felhatalmazással - egy személyben és teljes jogkörrel Szabó Csabát bízta meg" - idézi a lap a birtokába került Ángyán-jelentést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!