Belföld

2012.07.26. 12:16

Londoni olimpia - A magyar kétharmada tervezi, hogy figyelemmel kíséri a játékokat

A magyarok kétharmada fogja figyelemmel kísérni a XXX. nyári olimpiát egy nemzetközi közvélemény-kutatás eredményei alapján.

MTI

Az Ipsos kutatóintézet csütörtöki közleménye szerint a - 24 országban, 20 ezer fő megkérdezésével végzett - felmérés alapján az olimpiai eseményeket figyelemmel kísérő magyarok 63 százaléka televízión, 21 százaléka pedig az interneten követi majd a londoni eseményeket. A magyar érdeklődés valamivel a nemzetközi átlag alatt van, ugyanis összességében a közvélemény 72 százaléka "készül" az ötkarikás játékokra.

Az országok képzeletbeli rangsorát Kína, a Koreai Köztársaság és India vezeti, ezekben az országokban ugyanis 90 százalék fölötti az átlagos érdeklődés. Legkevésbé Belgiumban, Németországban és Franciaországban mozgatják meg az embereket a nyári játékok, de még ezekben az országokban is a lakosság legalább fele (50, illetve 54-54 százaléka) tervezi, hogy nyomon követi az olimpiát.
A többség békés világeseményt remél, 63 százalék szerint az olimpiát nem árnyékolják majd be terrortámadások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!