Belföld

2012.08.02. 09:20

Kábellopással 12 milliós kár a BKV-nál és a BKK-nál

Csütörtökre virradóra összesen 12 millió forint értékű kárt okoztak a BKV-nak és a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) a kábeltolvajok: a 8-as HÉV és a 61-es villamos egy-egy szakaszáról tulajdonítottak el több mint egy kilométernyi betáplálási kábelt – közölte a BKK csütörtökön az MTI-vel.

MTI

A BKV szakemberei kémvonatokkal is ellenőrzik azokat a helyszíneket, ahol történtek már, vagy nagy valószínűséggel történhetnek ilyen esetek, de – mint írták – nem állíthatnak minden felsővezeték-tartó oszlop mellé biztonsági őrt. Mivel az esetek száma emelkedik, a BKK és a BKV azt kérte a hatóságoktól, hogy segítsenek a kábellopások megfékezésében.     A BKK azt is kéri, hogy akinek az elkövetők személyével, vagy az esetekkel kapcsolatban bármilyen információja van, ami segítheti a nyomozást, vagy ha kábellopásra utaló jelet észlelnek, azonnal hívják a rendőrséget, vagy a BKK ügyfélszolgálatát.     Az elmúlt egy hónapban a HÉV- és villamosvonalakon a kábellopással több mint 16 millió forintos kárt okoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!