Belföld

2012.08.24. 11:38

Október végéig vehető igénybe az iskolakezdési támogatás

Az iskolakezdési támogatás július elejétől október végéig vehető igénybe.

MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében emlékeztet: a munkáltató a munkavállalójának, a társas vállalkozás pedig a személyesen közreműködő tagjának béren kívüli juttatásként, gyermekenként legfeljebb 27900 forint iskolakezdési támogatást adhat.

A támogatás a közoktatásban tanuló gyermek után jár.

A juttatásban a családi pótlékra jogosult szülő, gyám és a vele közös háztartásban élő házastárs is részesülhet. A juttatás értékének 1,19-szerese után a 16 százalékos személyi jövedelemadót és a 10 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást a munkáltatónak kell megfizetnie, más közteher sem a juttatót, sem pedig a magánszemélyt nem terheli.

Iskolakezdési támogatásnak a tanév első napját megelőző és az azt követő 60 napon belül - tankönyv, taneszköz, ruházat formájában - adott juttatás minősül. A támogatás formája: a munkáltató nevére kiállított számla megtérítése, vagy pedig utalvány nyújtása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!