Belföld

2012.08.04. 16:19

Sólyom: odaveszett az alkotmányos kultúra, de van kiút

Aszófő - Van kiút az ország jelenlegi rossz helyzetéből, állította Sólyom László a község hagyományos falunapját megnyitó beszédében.

Győrffy Árpád

Az utóbbi két évben az alkotmányos kultúra a törvényhozásban és a kormányzásban odaveszett. A kétharmados többség nem ismer korlátot maga fölött, nincs, amit meg ne tenne. Az alaptörvény többé nem a politika határait húzza meg, hanem a napi politika puszta eszközévé vált a magyar alkotmány, majd a helyébe lépő Alaptörvény elvesztette szilárdságát, feltétlen érvényét. Elveit állandó, napi érdekű módosítások rombolják. Nyilvánvalóan alkotmányellenes szabályokat vesznek fel az alkotmányba azért, hogy ne lehessen megtámadni őket - mondta többek között Sólyom. Hasonlóan negatív véleményt fogalmazott meg a "megérdemelten hitelüket vesztett ellenzékiekről".

 

 

Sólyom a túlzott központosítással szemben a helyi önkormányzatokban, a civil szervezetekben és az egyéni cselekvésben lát megfelelő ellensúlyt.

További részletek itt, a Napló honlapján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!