Belföld

2012.09.04. 09:54

A bíróság elutasította a Neo FM keresetét a szerződése felmondásáról

A Fővárosi Törvényszék kedden elutasította a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. keresetét, amelyben a társaság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának határozatát támadta meg, amellyel felmondta a rádió médiaszolgáltatási szerződését.

MTI

A médiahatóság korábban azonnali hatállyal felmondta a rádió médiaszolgáltatási szerződését, mert a társaság nem rendelkezett az elvárt bankgaranciával.
A bírósági döntés ellen 15 napon belül még lehet fellebbezni.

A törvényszék közigazgatási kollégiuma helyt adott az NMHH azon érvelésének, hogy a csődeljárás – amely alatt a rádió jelenleg áll, és amelyre hivatkozva vitatta a szerződése felmondásának jogszerűségét –, nem akadályozhatja meg a szerződés felmondását.
A bíróság kifogásolta, hogy a cég csődeljárással védendő vagyonelemként - mintegy 1,5 milliárd forintos értékben - a frekvenciahasználati jogosultságát tüntette fel, annak ellenére, hogy ez állami tulajdonban áll, így nem lehet forgalomképes vagy része a rádió vagyonának.
A médiatanács június 20-án mondta fel azonnali hatállyal a rádió szerződését, azt követően, hogy az akkorra mintegy 750 millió forintos kötelezettséget felhalmozó társaság nem élt azzal a mentőcsomaggal, amelyet a médiatanács korábban felajánlott neki. Nem kezdte el törleszteni a hatóság felé fennálló tartozását és a bankgaranciát sem pótolt.

Július 3-án az FM1 Zrt. részvényeit a Dr. M-MEDIA Kft. vásárolta meg. Távozott a társaság éléről Földes Ádám, akinek a helyére a tulajdonosváltás után Németh Tibor érkezett. A rádió augusztus elején egy ideig nem is sugárzott adást, miután korábbi dolgozói azonnali hatállyal felmondtak az elmarad munkabérek és "az új tulajdonos által teremtett kilátástalan helyzet miatt".
A médiahatóság, azóta jelezte: az FM1 Zrt. továbbra sem fizet, így folyamatosan növeli elmaradását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!