Belföld

2012.09.04. 05:15

A taxisok levélben fordultak Tarlós Istvánhoz

Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke levélben fordult Tarlós Istvánhoz és arra kérte a főpolgármestert, hogy a szakmai és érdekképviseletek többségi támogatása nélkül ne terjessze be a jelenlegi formájában a módosított taxi rendeletet a fővárosi közgyűlésnek - erről keddre virradóra tájékoztatta az MTI-t Metál Zoltán.

MTI

A szövetség elnöke közleményében azt írta: az OTSZ véleménye szerint a beterjesztésre szánt két verzióból hiányoznak azok a garanciák és feltételek, melyek megnyugtató módon pótolnák a jelenleg is érvényben lévő fővárosi taxi-rendelet súlyos hiányosságait.

A közleményhez mellékelt, Tarlós Istvánnak címzett levelében Metál Zoltán felidézte: a június 20-i közgyűlés előtt a főpolgármester nem terjesztette a testület elé a rendelettervezetet, valamint további szakmai egyeztetést szorgalmazott. Emlékeztetett: az augusztus 2-án, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által összehívott és megtartott egyeztetésen a szakmai szervezetek és érdekképviseletek a megismert tervezettel kapcsolatban szóban és utólag írásban is jelezték aggályaikat, javaslataikat és támogatásuk hiányát.
Erre tekintettel kérte az elnök a főpolgármestert arra, hogy további szakmai egyeztetések nélkül, ebben a formájában ne tárgyalják a rendeletet, mert - ahogy fogalmazott - hiányoznak azok a garanciák és feltételek, melyek megnyugtató módon pótolják a jelenleg is érvényben levő taxi rendelet súlyos hiányosságait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!