Belföld

2012.09.29. 05:26

Start-számla: változás a szabályokban

Módosulnak október elsejétől a fiatalok életkezdési támogatásának kezelésére szolgáló Start-számlával kapcsolatos szabályok: nemcsak a szülők, hanem más hozzátartozók is nyithatnak Start-számlát a megszületett gyermekeknek, illetve az életkezdési támogatás kezelésére szolgáló számlára a hozzátartozók már értékhatár nélkül fizethetnek be, adómentesen.

MTI

Míg korábban csak a 2006. január 1-je után született gyermekek javára lehetett Start-számlát nyitni, a lehetőség a jövőben fennáll azok esetében is, akik ezt megelőzően születtek, igaz, számukra az állam nem nyújt hozzájárulást.
Emellett Start-számla nyitható a 2005. december 31-e után született olyan gyermekeknek is, akik után szülőjük a családi pótlékot nem vette igénybe, bár jogosult volt rá, és a gyermeknek ezért nem lehetett Start-számlát nyitni.
A változtatás szerint a számlanyitáshoz nem kell igazolni, hogy a családi pótlékot ténylegesen folyósítják-e a szülőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!