Belföld

2012.10.24. 18:54

Rendőrgázolás: Kenéz Imrére emlékeztek Szegeden

Több százan, köztük kollégái és barátai emlékeztek szerda este az október 11-én Apátfalván hősi halált halt rendőrre, Kenéz Imrére a szegedi belvárosi rendőrőrsnél.

MTI

A megemlékezésen a rendőrség mellett részt vettek a pénzügyőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás, a mentőszolgálat munkatársai és civilek is. A rendőrségi épület előtt a 34 esztendős korában elhunyt férfiról készült fotókat vetítettek ki, a jelenlévők mécseseket, gyertyákat gyújtottak. Este hét órakor pedig egyszerre szólaltak meg a rendőr-, tűzoltó- és mentőautók szirénái.

A rendőrmotorost intézkedés közben gázolta el egy 34 esztendős osztrák férfi Hummer terepjárójával, a gyanú szerint szándékosan.

Kenéz Imre 1977-ben született Szegeden, 1998-ban kezdte meg hivatásos szolgálatát Kecskeméten járőrként. Szakmai munkája alapján 1999-ben került a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományába mint járőrvezető. 2008-ban nevezték ki ellenőrző motoros járőrvezetővé.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Kenéz Imre munkakörében mindig kitűnt fegyelmezett magatartásával, rendkívül magas fokú hivatásszeretetével és a rábízott feladatok következetes, pontos teljesítésével. Munkájára szorgalom, precizitás, nagyfokú felelősségérzet volt jellemző, ennek elismeréséül két alkalommal főkapitányi jutalomban részesült, törzsőrmesteri, zászlósi és törzszászlósi rendfokozatba soron kívül léptették elő.

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította Kenéz Imre rendőr törzszászlóst, és kinevezte posztumusz hadnaggyá.

A férfit csütörtökön katonai tiszteletadás mellett a szegedi Belvárosi temetőben helyezik örök nyugalomra.

A Szegedi Városi Bíróság október 12-én elrendelte a terepjárót vezető osztrák férfi előzetes letartoztatását. A gyanúsított korábban 28 alkalommal került összetűzésbe a törvénnyel, egyebek között hivatalos személy elleni erőszak és fegyveres rablás miatt. A férfi ellen - akit a történtek során négy lövés ért, ezért a tököli rabkórházba került - hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!