Belföld

2012.11.06. 17:11

Gyermekgyilkosság - P. Erika részletes beismerő vallomást tett

Részletes beismerő vallomást tett kedden P. Erika, a kaposvári gyermekgyilkosság egyik gyanúsítottja, a megölt 11 éves fiú nevelőapjának volt élettársa. Ezt Berlik Zoltán, a 47 éves nő kirendelt ügyvédje mondta.

MTI

A nőt a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy két hajléktalannal együtt előre kitervelten, különös kegyetlenséggel meggyilkolta a múlt hétfőn eltűnt és szombaton holtan megtalált 11 éves, felsőmocsoládi Szita Bencét, volt élettársa nevelt fiát.

Berlik Zoltán ügyvéd elmondta: a kihallgatás előtt elbeszélgetett a védencével, aki ezt követően teljes körű, részletes beismerő vallomást tett.

Az ügyvéd közölte, hogy P. Erika a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett, de Berlik Zoltán arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a nő az esetleges felbujtói szerepét ismerte be, vagy azt, hogy ő követte el a gyilkosságot.

Berlik Zoltán arra a kérdésre, hogy kirendelt ügyvédként továbbra is ő látja-e el a gyanúsított védelmét, vagy - mint korábban felvetődött - fogadott ügyvéd védi majd P. Erikát, azt mondta: a gyanúsítottnak nincs elég pénze, hogy ügyvédet fogadjon, de "nem is találna senkit, aki elvállalná".

"Én magam sem vállalnám" - mondta, hozzátéve: kirendelt ügyvédként azonban kötelessége a legjobb tudása szerint ellátni a feladatát.

P. Erika ügyvédje délelőtt, még a kihallgatás megkezdése előtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy védence eddig nem tett vallomást, és következetes tagadta a bűncselekmény elkövetését. Azt mondta, nagyon szerette a kisfiút, soha nem tudott volna ártani neki, és nagyon sajnálja, ami vele történt - idézte akkor a gyanúsított által elmondottakat Berlik Zoltán.

A nyomozás menetéről szólva az ügyvéd közölte: a keddre tervezett helyszíni kihallgatás elmaradt, a kihallgatások folytatódnak. Hozzátette: elrendelték az igazságügyi elmeszakértői vizsgálatot is.

P. Erikát és két kaposvári hajléktalant, az 57 éves B. Józsefet és a 41 éves K. Józsefet a Kaposvári Törvényszék vasárnap helyezte előzetes letartóztatásba.

Piros Attila, Somogy megyei rendőrfőkapitány szombaton, a kisfiú holttestének megtalálása napján tartott sajtótájékoztatón azt mondta: előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett a Kaposváron eltűnt 11 éves fiú. A bejelentő nő félrevezette a hatóságot, a fiú már hétfő éjjel halott volt, amikor a gyermek nevelőapjának élettársa bejelentette az eltűnését.

Arról, hogy miként végeztek kisfiúval, a főkapitány kegyeleti okokra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni. Az elkövetés eszközeit - ásó, kés - is megtalálták, de mint mondta: "nincs az a jel, ami mellett a televízió képernyőjén elviselhető lenne az elkövetés módja".

Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: négy-hat hónap alatt lezárulhat a nyomozás, majd egy hónapig tart, amíg vádat emelnek, és utána újabb egy hónap, amíg kitűzik a tárgyalást. Úgy véli, jövő júniusban elsőfokú ítélet születhet a gyilkosság ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!