Belföld

2013.02.17. 11:08

Szén-monoxid-mérgezés történt Pomázon

Két idős embert szenvedett szén-monoxid-mérgezést egy pomázi családi házban vasárnap délelőtt - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Spitz Alexandra tájékoztatása szerint a Liliom utcai házban élő emberek maguk riasztották az orvosi ügyeletet, miután rosszul lettek, majd a mentők, a tűzoltók és a gázszolgáltatók is a helyszínre érkeztek.

A gázkazánnal fűtött házat a benne lakók a tüneteket érzékelve azonnal átszellőztették, így a tűzoltók műszeres mérése során a levegőben lévő szén-monoxid koncentráció már nem haladta meg a veszélyes mértéket.

A két idős embert kórházba vitték - tette hozzá a szóvivő. Az MTI információi szerint mindketten súlyos mérgezést szenvedtek.

Az elmúlt másfél nap alatt Pest megyében harmadszor okozott bajt a szén-monoxid. Pénteken késő este Kistarcsáról egy középkorú házaspárt, míg szombat hajnalban Sződről két felnőttet és két gyereket kellett kórházba vinni mérgezéses tünetekkel. A sződi család hölgy tagja eszméletét is vesztette egy időre, a többiek már jobban vannak.


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!