Belföld

2013.06.12. 18:39

Az ár hullámai

A Dunán lassan levonul az árhullám, a politika folyása pedig kezd visszatérni a rendes (?) medrébe.

Kiss Tamás/Vas Népe

Nézzük csak: mint ismert, még a múlt hét derekán az MSZP (a bizonytalan választók számára minden bizonnyal szimpatikus módon) arra tett ígéretet, hogy a dunai árhullám levonulásáig nem támadják a kormányt nyilatkozataikkal, s mozgósítják aktivistáikat.

Utóbbival a hírek szerint nem is volt gond, Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes azonban (ahogy azt Vona Gábor Jobbik-elnök aztán riposztjában megfogalmazta) nem tudta türtőztetni magát, s a hét elején a Parlamentben már arról beszélt, hogy Orbán Viktor csillapíthatatlan kampányjelenléttel hátráltatta az árvízi védekezést. Erre persze jöttek a hozzá- és beszólások, a magas labdát természetesen a Jobbik mellett a Fidesz és a KDNP is lecsapta, Harangozó képviselő pedig egyik pillanatról a másikra a nemzeti összefogás ellenségévé lett.

Talán bölcsebben tette volna, ha a pártja által tett ígéret szerint egy ideig még csendben marad, vagy: még a megszólalása előtt átlapozza a kommunikációs szakértők elemzéseit. Akkor tudhatta volna, hogy a természeti katasztrófák sikeres kezelése mindig az éppen hatalmon lévő pártot erősíti, s ez most sincs, most sem lesz másként. A hókáosznál tapasztaltakkal ellentétben most jól teljesített a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!