Belföld

2014.02.21. 16:04

Apokalipszis tán most sem

Ha most ezek a mondatok ötlenek a szemébe, kedves olvasó, repessen az örömtől!

Simon Erzsébet

Mert ez azt jelenti, hogy megúsztuk az apokalipszist! Bár ha a tyúkokkal kelve olvassa e sorokat, még nem lehetünk benne teljesen biztosak. Estig még sok minden történhet. Ma ugyanis február 22-e van, az a nap, amikor a vikingek egyik legendája, a Ragnarök szerint eljön a világvége.

A Ragnarök nem más, mint a viking apokalipszis, a jelentése: az istenek végzete. A skandináv legenda szerint ezen a napon öli meg az óriási Fenrir farkas Odin istent. A Ragnarök napján hatalmas földrengések következnek be, a tenger kilép a medréből, míg a talaj és az ég mérgekkel telik meg.

Létezik persze sok más vízió is a világvégére. Példának okáért orosz asztrológusok, sámánok és parafenoménok korábban azt tippelték, hogy a Szocsiban rendezett téli olimpia idején szörnyű fegyveres események színtere lesz a Föld. Hogy pontosan mely országok bonyolódnak háborús konfliktusba, nem látták előre a jósok. Nos, ez ügyben nem is kell messze menni, csupán tekintsünk a keleti határainkon túlra. Ám a pénteki hírek szerint úgy fest, Ukrajnában megoldódik a helyzet.

Legyünk hát ezúttal is optimisták: eddig egyetlen jövendölés sem vált valóra. Bár igaz, ami igaz: egyre inkább kihívjuk magunk ellen a sorsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!