Belföld

2014.02.04. 19:07

Megetetnek

Több száz tonna romlott, emberi fogyasztásra alkalmatlan húst foglalt le az élelmiszer-biztonsági hivatal egy közép-magyarországi hűtőházban a minap.

Simon Erzsébet

Ez már szerencsére nem kerül az asztalunkra, de vajon mindig tudjuk, hogy mit eszünk?

Kisgyermekes édesanya válogatott előttem a magyar árukat reklámozó üzletben. Gusztusos felvágottak kellették magukat, kértünk is egy-egy adagot. Ám a pékpultnál meglepődtünk: hiányzott a kenyér a késő délutáni órán. Voltak viszont zacskóba csomagolt magvas szeletek, csöppet sem olcsón. Ez egészséges, jegyezte meg a kismama. Amint jobban szemügyre vettük, a barna magok mellett zöld foltokat is felfedeztünk. Mind az összes bucin! Csak nem penész?!, képedtünk el. Az eladó sietett közölni: friss, hiszen ma hozták! Mi mégis ragaszkodtunk hozzá, hogy tüntesse el a vásárlók szeme elől. Másra azonban nem figyeltünk. Otthon derült ki, hogy a csábító füstölt tarjával becsaptak bennünket. Azt nem vizslattuk meg alaposan, amikor a kezünkbe nyomták. Felnyitva a csomagolást, rögvest éreztük, hogy megetettek bennünket...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!