Belföld

2014.05.27. 10:05

Változott a terv: Mégsem tilos a házasság előtti szex

A szex helyett házasságért kampányoló Magyar Családtudományi Társaság alig egy héttel megalakulása után máris válságba került.

Vas Népe

A Hír24 információi szerint csütörtökre új közgyűlést hív össze a társaság elnöksége, melyben új vezetőség választását kezdeményezik, valamint nyilvánosságra hozzák alapszabályukat és küldetésnyilatkozatukat.

A házasság előtti szexuális kapcsolatokat, az élettársi kapcsolatokat és a nem heteroszexuális viszonyokat káros jelenségnek tartó, és emiatt a melegek érdekvédelmével foglalkozók körében nagy felháborodást keltő szervezet múlt hét pénteken alakult.

Az egyesület honlapjára feltöltött, – azóta már eltávolított - a Magyar Családtudományi Társaság ellenszavazat nélkül elfogadott alapszabálya szerint: "az erkölcsi értelemben definiált egészséges család az egy férfi és egy nő házasságán alapuló szeretetközösség (...), az esetleges gyermekeik, beleértve a fogadott és mostoha gyermekeket is. A házasságon kívül született gyermek és szülei is családot alkotnak, azonban az ilyen családok létrejötte elsősorban a közvetlen részvevők számára nagy teher, az ember méltósága és értéke miatt sem a szüleik sem a gyermek nem ezt érdemlik".

A melegek érdekvédelmével foglalkozó Magyar LMBT Szövetség közleményben tudatta, szerintük homofób, kirekesztő nézeteket tudományos programként népszerűsíteni kívánó szervezet jött létre. Különösen aggasztónak tartják, hogy „a szervezet létrehozása fölött állami szervek és vezetőik bábáskodtak". Álláspontjuk szerint, amit a Magyar Családtudományi Társaság jelenlegi formájában képvisel, az „nem tudomány, hanem a kirekesztés és a gyűlölködés intézményesítése".

Az MCST elnöke azt írja: az, hogy nem tettek közvetlen említést a homoszexualitással kapcsolatban az alakuló ülésen, még nem jelenti azt, hogy a melegeket vagy bárkit, ki akarnának rekeszteni.

Balásházy szerint csupán egyszerű félreértésről van szó, és a társaság részletes céljairól későbbi sajtóbeszélgetés formájában kívánják tájékoztatni a közvéleményt. „A Magyar Családtudományi Társaság nem valami ellen jött létre, hanem valamiért. Senkit nem támad, senkit nem rekeszt ki, hanem csak szeretne tenni a társadalom legnehezebb helyzetben lévő rétegéért, a családokért" – zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!