Belföld

2016.06.15. 08:49

Hamarosan eldől, szabadlábra kerülhet-e a Skála-gyilkosság egyik tettese

A Skála-gyilkosság egyik elkövetője feltételes szabadságra bocsátásának ügyét két hét múlva tárgyalják - mondta a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére szerdán.

Juhászné Prágai Erika közölte: elkészült a szakértői vélemény, és az ügyben a büntetés-végrehajtási bíró június 29-ére tűzött ki tárgyalást, amelyet a Szegedi Fegyház és Börtön épületében tartanak meg.

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

Márciusban a büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a férfi feltételes szabadságra bocsátásáról, amelynek időtartalmát tíz évben határozta meg, és erre az időre elrendelte pártfogói felügyeletét. A bíróság az elítéltnek külön magatartási szabályokat írt elő, amelyek megszegése esetén - ügyészi indítványra - a feltételes szabadság megszüntethető.

Az ügyészség fellebbezése nyomán a Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa - megalapozatlanság miatt - hatályon kívül helyezte a döntést. A tanács előírta, hogy a megismételt eljárásban szakértői véleményt szerezzenek be az elítélt személyiségszerkezetéről is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!