Belföld

2017.08.28. 06:30

Hidegfront vonul át az országon - A hét végén visszatér a napsütés

Hétfőre virradóra szórványos záporokkal, zivatarokkal, több helyen élénk, északira-északnyugatira forduló széllel hidegfront vonul át.

Napközben még délen és nyugaton lesz több felhő, ott zápor, délnyugaton zivatar is kialakulhat. Máshol már több órára kisüt a nap, csapadék nem várható. A szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. Hajnalban 15-20, délután 24-30 fok várható - írja az idokep.hu.

 

Napos, melegedő idővel búcsúzik az augusztus

Kedden már alapvetően napos időben lesz részünk, északon lehet több gomolyfelhő az égen, de csapadék nem várható. Az északi-északkeleti szelet főként a Dunától keletre kísérhetik élénk lökések. Hajnalban 10-16, délután 24-29 fokot mérhetünk.

Szerdán országszerte derült, napos időre számíthatunk. Északnyugaton helyenként megélénkül a déli szél. Friss lesz a hajnal, a völgyekben 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig 26-31 fokra van kilátás.

Csütörtökön és pénteken is a napsütésé lesz a főszerep, csapadék nem várható. A déli-délkeleti szél inkább csak nyugaton, északnyugaton élénkülhet meg. Tovább melegszik az idő, délutánonként egyre többfelé lépjük át újra a 30 fokot.

Orvosmeteorológia

Hétfőn hidegfronti hatás érvényesül, így fejfájás, vérnyomás-ingadozás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, illetve a szelesebb dunántúli és északkeleti tájakon ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk. Ugyanakkor a front jótékony hatásaként országszerte felfrissül a levegő, megszűnik a kánikula. A naposabb tájakon az UV-sugárzás szintje a déli, kora délutáni órákban továbbra is eléri az erős fokozatot, gondoskodjunk bőrünk védelméről!

 

Pollenjelentés

A parlagfű koncentrációja országszerte nagyon magas, a csalánféléké közepes-magas szinten lehet jelen. Alacsony, közepes szintet érhet el az üröm, a kender- és libatopfélék virágporának mennyisége. A kültéri allergén gombák koncentrációja magas-nagyon magas szintet ér el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!