Belföld

2017.09.07. 17:59

Öt éven belül a tőzsdén lehet a CNC Rapid

GYŐR Hatékonyabb működést és a bevételek másfélszerezését tűzte ki stratégiai célként a forgácsolt alkatrészeket gyártó, győri székhelyű CNC Rapid Kft.

Befektetőtársaival tavaly decemberben vásárolta meg Csoma András ügyvezető igazgató a CNC Rapid Kft.-t, amely egy klasszikus magyar sikervállalkozás volt. A céget harminc éve egy esztergályosmester alapította, mára egy 135 főt foglalkoztató vállalkozássá nőtt, amely nagy nemzetközi vállalatok európai szintű stratégiai beszállítója.A forgácsolóüzemben fém alkatrészeket gyártanak. Idei várható árbevételük megközelítheti a hárommilliárd forintot, amit öt év alatt négy-öt milliárd forintra akarnak növelni. – Olyan méretet ért el a CNC Rapid, ahol már másként kell működni, mint egy klasszikus kisvállalkozás – mondta Csoma András. Hozzátette: – Nekünk, befektetőknek a Budapesti Értéktőzsde közvetítésével elérhető ELITE Program egy természetes folytatása a felvásárlásnak. A tőzsde forrásbevonási és exitlehetőséget is jelent. Igaz, utóbbit nem fontolgatjuk.

A tőzsdeképesség feltételeinek megteremtése jó iránymutató abban a tekintetben, hogy miként alakítsuk át a vállalatot a következő években, hogyan váljunk kisvállalkozásból vállalattá – tekintett előre az ügyvezető igazgató.A CNC Rapid öt éven belül tervezi elérni a tőzsdeérettségi szintet. Az ELITE Programot egy mankónak tekintik, amellyel folyamatosan nyomon követik stratégiájuk megvalósítását. Előnynek tartják, hogy hozzájuk hasonló helyzetben lévő és hasonló célkitűzésekkel rendelkező cégekkel tudnak megismerkedni. Neves oktatók tartanak elméleti előadásokat a prog-ramban, és csoportos munkák, esettanulmányok is segítik a fejlődést.

Csoma András az egyik leghasznosabbnak azt tartja, hogy segítséget kapnak a vállalatirányítási modell megváltoztatásához. Egy közvetlen kézi vezérelt vállalkozásból egy önjáró vezetői körrel és döntési hatáskörrel felvértezett vállalatot akarnak létrehozni. A tőzsdei megjelenéskor valós piacot és kellő likviditást szeretnének elérni. Arra számítanak, hogy reális méret mellett 50 százalékos közkézhányadnál alakulhat ki megfelelő forgalom a papír piacán. – Nem kispapírként, hanem egy jó mid-capként látjuk értelmét a tőzsdére lépésnek, ami már az intézményi befektetők számára is érdekes lehet – tette hozzá Csoma András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!