Belföld

2011.11.30. 09:26

7200 forintos parkolási bírság miatt foglalják le az autót?

"Egy 7200 forintos pénzkövetelés miatt lefoglalták az autómat" - ezzel a panasszal kereste meg a Zalai Hírlap szerkesztőségét Németh József. A történetben sok a nyitott kérdés, de így is tanulságos.

Vas Népe

A zalaegerszegi Németh József azt mondja, a vele szemben indított eljárásról semmilyen értesítést nem kapott egészen hétfőig, amikor kézhez vette a foglalási jegyzőkönyvet. Ebben az áll, hogy Hévíz város kérte a végrehajtást vele szemben, az eredetileg 7200 forintos követelés pedig különböző jogcímeken 44 533 forintra nőtt.

A dokumentum szerint az önálló bírósági végrehajtó lefoglalja az adós Honda Jazzét 2,4 millió forint becsértéken, emellett jelzi az okmányirodának, hogy a járművet vonja ki a forgalomból, 30 nap elteltével pedig kitűzi a jármű értékesítését, ha az adós nem rendezi tartozását. A foglalás a gyakorlatban nem, csak hivatalosan történt meg, Németh József nem is találkozott a végrehajtóval.

- Már az összeg sem stimmel, az autó úgy 1,5 milliót érhet. De a lényeg nem ez, hanem az eljárás, amiről senki nem tájékoztatott. Utólag hallottam, hogy egy parkolási bírság lehet az ok, de sem a parkolási cég, sem a végrehajtó nem keresett meg követelésével. Ha tudtam volna a bírságról, természetesen kifizetem, nem kockáztatom az autó elvételét. Egyébként 44 ezer forintért le lehet foglalni egy autót? Ráadásul a jegyzőkönyv perköltséget is feltüntet, holott én perben nem vettem részt - sorolta sérelmeit.

A teljes cikkért kattintson a Zalai Hírlap oldalára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!