Belföld

2011.05.08. 16:04

A Jobbik megvédi a magyar termőföldet

Razziát indít a Jobbik a zsebszerződésekkel külföldieknek átjátszott magyar termőföldek visszaszerzése érdekében, jelentették be egy szombati sajtótájékoztatón.

Nagy Ildikó

Bár a Jobbik szerette volna, ha a magyar termőföld és ivóvízkészlet védelme is bekerül az új alaptörvénybe, az erre irányuló módosító indítványukat nem támogatta a parlament. Ezért más módon szeretnék megvédeni a magyar termőföldet. A részletekről Bana Tibor vasi és Magyar Zoltán Győr-Moson-Sopron megyei országgyűlési képviselők beszéltek egy szombati sajtótájékoztatón, ahol bejelentették: a Jobbik razziát indít  a zsebszerződésekkel külföldieknek átjátszott magyar termőföldek visszaszerzése érdekében.

- Mivel meggyőződésünk, hogy az elkövetkezendő évtizedekben a termőföld és az ivóvíz lesz a legnagyobb kincs,  folyamatosan napirenden tartjuk a témát  - mondta Bana Tibor.

Magyar Zoltán,  a zsebszerződések tekintetében ugyancsak fertőzöttnek nevezhető Győr-Moson-Sopron megyei országgyűlési képviselő, a mezőgazdasági bizottság tagja elmondta: a statisztikák szerint a 7,7 millió hektárnyi magyar termőföldből 2 millió hektár már most is osztrák tulajdonban van. Hozzátette: míg Győr-Moson-Sopron és Vas megyékben elsősorban osztrákok, Zalában osztrákok, szlovének és olaszok, az ország középső területein hollandok, dánok és  németek tettek szert termőföldre.

A Jobbik képviselői a jelenlegi jogi szabályozást is módosítani kívánják a magyar termőföld védelme érdekében. A sajtótájékoztató után  őrségi gazdákkal találkoztak a jobbikos honatyák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!