Belföld

2006.02.01. 14:41

A kormányfõ "csak a szépre emlékezett"

Budapest (mti) – A kormány képtelen megállítani a munkanélküliség növekedését, a munkaképes korúaknak csak 59 százaléka dolgozik.

Mórocz Zsolt

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke kedden kijelentette: a kormányfõ hétfõi parlamenti évértékelõjén „csak a szépre emlékezett”. Varga utalt rá, a nagy államadósság, a költségvetés állapota, Magyarország lemaradása a gazdasági növekedés terén részben azt eredményezte, hogy a kormány nem képes megfékezni a munkanélküliség növekedését.
Varga Mihály hangsúlyozta: Magyarországon a munkaképes korúak 59 százaléka van jelen a munkaerõpiacon, míg az európai átlag 63 százalék. A pályakezdõ munkanélküliek helyzetét különösen aggasztónak nevezte, hiszen – tette hozzá – pályakezdõk teszik ki az összes regisztrált munkanélküli 20 százalékát. Varga Mihály a miniszterelnök hétfõi évértékelõjérõl azt mondta, Gyurcsány Ferenc nem beszélt az államadósság növekedésérõl, az állami vagyon kiárusításáról, a konvergenciaprogram uniós elutasításáról és arról sem, hogy csak az õ miniszterelnöksége idején 60 ezerrel nõtt a munkanélküliek száma.
Véleménye szerint a kis- és középvállalkozások segítésére csak a hitel nem jelent megoldást, határozott járulékcsökkentésre van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!