Belföld

2012.04.11. 15:10

A kormányfő kinevezte a Felsőoktatási Tervezési Testület elnökét és tagjait

A kormányfő Székely Mózest, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara tudományos főmunkatársát bízta meg a nemzetierőforrás-miniszter javaslatára a Felsőoktatási és Tervezési Testület (FTT) elnöki teendőinek ellátásával három évre - áll a Magyar Közlöny szerdai számában.

MTI

A kormányfő az általa jegyzett határozat szerint április 10-i hatállyal az FTT tagjává nevezte ki Banai János egyetemi tanárt, az MH Honvédkórház osztályvezető főorvosát, a Magyar Orvosi Kamara alelnökét, Bihall Tamást, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnökét, Csizmadia Norbertet, a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezéskoordinációért felelős államtitkárát, Jávor András egyetemi tanárt, a Debreceni Egyetem rektorhelyettesét, Körösparti Pétert, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnökhelyettesét, Pokol Györgyöt, az MTA doktorát, egyetemi tanárt, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kara dékánját, Rédey Ákos egyetemi tanárt, a Pannon Egyetem Környezetmérnöki Intézete intézetigazgatóját, Schőberl Márton, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Felsőoktatási Vagyonfelügyeleti Osztálya vezetőjét, Tóth Tamást, a Nyugat-magyarországi Egyetem Állattudományi Intézet tanszékvezető egyetemi docensét és Villányi Lászlót, a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara egyetemi tanárát.

A kormány február 15-i ülésén fogadta el a felsőoktatási minőségértékelés és -fejlesztés egyes kérdéseiről szóló rendeletet, amely a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság működését és hatáskörét, a Felsőoktatási Tervezési Testület létrehozását és működését szabályozza.

Az FTT a Felsőoktatási és Tudományos Tanács jogutódjaként fejlesztési kérdésekben közreműködő, véleményező és javaslattevő, szakértő testület. Felméri a felsőoktatással kapcsolatos társadalmi, gazdasági és munkaerő-piaci igényeket és szükségleteket, oktatáspolitikai döntéseket megalapozó kutatást végez, elemzéseket készít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!