Belföld

2006.02.13. 12:32

A kormányzat ígéreteit „ásta sírba” az MDF

Budapest (mti) – Az MDF szombaton budapesti székházának kertjében eltemette az örökösödési adó eltörlésérõl szóló kormányzati ígéreteket.

Mórocz Zsolt

A temetési szertartás elõtt Almássy Kornél, az MDF alelnöke elmondta: pártja sajnálja, hogy el kell temetni az ígéreteket, „de nemcsak az emberek halnak meg, hanem az ígéretek is”.
Az MDF már 2004-ben kezdeményezte az örökösödési adó eltörlését, és noha a többi párt is egyetértett ezzel, mégsem történt semmi – utalt rá Almássy. Almássy Kornél felolvasta a politikusok elmúlt idôszakban elhangzott, az örökösödési illeték eltörlését helyeslõ és támogató kijelentéseit, majd ezeket a lapokat egy üres ígéretek feliratú fadobozba helyezte, amelyet ezután elástak a budapesti székház kertjében. A sírra pedig egy táblát helyeztek, amelyen ez áll: „itt nyugszanak a be nem váltott ígéretek”.
A fadoboz eltemetése után Pettkó András országgyûlési képviselõ elmondta, hogy hétfõn egy országgyûlési határozati javaslatot nyújtanak be, amely az örökösödési illeték eltörlésérõl szól. Amennyiben a parlament hétfõn megszavazza a törvénymódosítást, úgy az eltemetett ígéreteket kiássák – ígérte a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!