Belföld

2010.07.14. 15:40

A Magyar Gárda helyzetét tisztázná Orbán Viktorral a Jobbik

A Jobbik elsősorban azzal a szándékkal hívta meg Orbán Viktor miniszterelnököt csütörtöki frakcióülésére, hogy a párt képviselői megbeszélhessék a Magyar Gárda körül kialakult helyzetet - mondta a Jobbik szóvivője szerdán az MTI-nek.

MTI

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: a kormányfő válaszában úgy fogalmazott, hogy a nemzeti együttműködés rendszerének keretében tesz látogatást a Jobbik frakcióülésén, amelynek nem lesznek előre meghatározott napirendi pontjai.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán tájékoztatta az MTI-t arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön részt vesz a Jobbik parlamenti képviselőcsoportjának ülésén, mivel az LMP után a Jobbik képviselőcsoportja is meghívta a kormányfőt.

Hozzátette: az áprilisi országgyűlési választásokon az emberek megalapították a nemzeti együttműködés rendszerét, amelynek sikeres felépítése érdekében a miniszterelnök a második ellenzéki meghívást is elfogadta, és csütörtökön részt vesz a Jobbik frakcióülésén.  A kormányfő múlt szerdán járt az LMP-nél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!