Belföld

2009.07.10. 18:49

A Magyar Gárda mellett demonstráltak Miskolcon

Miskolc - Néhány száz ember vett részt Miskolcon azon a demonstráción, amelyet a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Magyar Gárda feloszlatása miatt szervezett, a rendezvény este hét óra után befejeződött, rendbontás nem történt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Miskolcon a Szent István szobor körüli területet most először vette körbe kordonnal a rendőrség.    

A demonstráción részt vevő mintegy 3-400 ember árpádsávos és jobbikos, illetve nemzeti színű zászlót hozott magával, a Magyar Gárda egyenruháját csupán néhányan viselték.
 A forgalmat a környéken nem korlátozták.

Alekszainé Oláh Annamária, a Magyarok Világszövetsége Kárpát-medencei régiójának alelnöke, (Miskolc korábbi fideszes alpolgármestere) a demonstráción arról szólt, hogy július 2-án a szervezet kiáltványt tett közzé a Magyar Gárda - szerinte - politikai nyomásra történt feloszlatása ellen, és azt hatvan országba továbbították. Az alelnök véleménye szerint a rendőrség a "rendet őrző általunk megbízott szervezet" a múlt szombaton a fővárosban nem a rendet, hanem a hatalmat őrizte.


Fotó: MTI - Vajda János

A Magyar Gárdát feloszlató jogerős ítélet ellen, illetve a terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsított Budaházy György melletti szombati fővárosi demonstrációt a rendőrség megtiltotta. Az Erzsébet téren összegyűlteket a rohamrendőrök körbevették és távozásra szólították fel. Miután ennek a demonstrálók nem tettek eleget, a rendőrök könnygázzal oszlatták a tömeget, 216 embert pedig előállítottak, köztük Vona Gábort, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét is.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!