Belföld

2002.02.26. 16:12

A MIÉP „igen jó” eredményre számít a választáson

Körmend (ki) – Mind az öt Vas megyei MIÉP-es országgyûlési képviselõjelölt összegyûjtötte az ajánlószelvényeket, mondta tegnap délutáni sajtótájékoztatóján Csurka István, a párt elnöke, aki este a színházteremben tartott naggyûlést.

Mórocz Zsolt

- Vasárnap este fordulat történt a politikai életben, ugyanis az MSZP-SZDSZ tandem védekezésbe szorult – jellemezte a hétvégi eseményeket Csurka István, majd hozzáfûzte: a Terror Háza elõtt összegyûlt tömeg – kiegészülve a Köztársaság térrõl érkezõ több tízezer emberrel – egyértelmûvé tette, hogy a magyar társadalom többsége mit is vár a választásoktól.
A politikus sajnálatosnak nevezte azt, hogy néhány híradás nemcsak a szolidaritási gyûlésen részt vevõk létszámáról, hanem a megmozdulás jellegérõl is tévesen tájékoztatott. Vasárnap csatát nyertünk, a MIÉP március 15-ei rendezvényével pedig feltesszük az i-re a pontot – hangoztatta a pártelnök, aki úgy fogalmazott, hogy a rendezvénnyel a háborút is megnyerheti a MIÉP.
A sajtótájékoztatón – amelyen részt vett Szabadi István, a vas megyei ötös választókörzet MIÉP-es képviselõjelöltje is – elhangzott: a párt valamennyi vasi képviselõjelöltje összegyûjtötte a megfelelõ számú ajánlószelvényt.
Csurka István kérdésünkre – ami így szólt: miként kommentálja Orbán Viktor miniszterelnöknek a Benes-doktrinákra vonatkozó kijelentését – úgy foglalt állást, hogy az ellenzéki pártokhoz hasonlóan õ is kifogással élt, ám õ kevesellte a határozottságot a kormányfõ mondandójában.
- A kollektív bûnösség elve hiányzik az Unió törvénykönyvébõl – húzta alá a pártelnök, aki a MIÉP vasi választási szereplésére vonatkozó kérdésünkre közölte, hogy „helyben ismert, becsületes, kiváló jelöltjeink igen jó eredményt érnek el a választásokon”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!