Belföld

2009.10.17. 13:45

A mozdony és a kettészakadt autó is kigyulladt az ütközésben - meghalt a sofőr

Debrecen - Meghalt annak a személygépkocsinak a vezetője, amely szombat déltájban egy mozdony elé hajtott Debrecen határában, a hajdúszováti vasúti-közúti átjáróban.

MTI

A keletkezett tűz miatt a két vágányon a felsővezetéket feszültségmentesíteni kellett, és az oltás idején a vonatok ezen a szakaszon nem közlekedhettek - tájékoztatta Sigulinszki Tibor az MTI-t. A MÁV-Start vonatpótló buszokat rendelt az utasok elszállításához, várhatóan a késő délutáni, esti órákig késések lesznek ezen a vonalon - közölte a szóvivő.


   
Mint az MTI tudósítója beszámolt róla, a személygépkocsit a mozdony kettészakította, s hátsó felét több száz méteren át tolta maga előtt. A személygépkocsinak a mozdony által tolt fele kigyulladt, s a tűz átterjedt a mozdonyra is. Bár a tűzoltók nagy erőkkel voltak a helyszínen, a mozdony még sokáig lángolt, az oltást ugyanis csak akkor kezdhették meg, amikor áramtalanították a vasúti felső vezetéket.
   
Egy szemtanú elmondta, hogy az előtte haladó gépkocsi megállt a vasúti átjáró előtt, majd a nyitott félkarú sorompó mellett ráhajtott a vasúti pályára, s ekkor történt a csattanás. A szemtanú pontosan emlékezett rá, hogy a félkarú sorompó nyitott volt, azt azonban nem tudta megmondani, hogy a fénysorompó fehéren vagy pirosan villogott.
   
A baleset körülményeinek tisztázására együtt helyszínelnek a rendőrök és a vasúti szakemberek. Sigulinszki Tibor közleménye szerint a mozdonyvezető nem sérült meg. A MÁV az első jelentések szerint úgy tudja, hogy egy jól működő fél- és fénysorompóval védett átjáróban ütközött a mozdony (amely önmagában, szerelvény nélkül közlekedett) a személygépkocsival.
   
Jelenleg a baleset miatt szünetel a forgalom a Debrecen-Hajdúszoboszló közötti pályaszakaszon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!