Belföld

2010.09.14. 10:19

A Sose halunk meg! musicalváltozata az Aréna Savariában

Szeptember 18-án (szombaton) 19 órakor az Aréna Savariában láthatja a közönség a Sose halunk meg! című, frissen bemutatott musicalt.

Ölbei Lívia

Gyuszi bácsi: Koltai Róbert.  Nagy utazás... Azt mondtad, hogy ez az élet... Egy nemzedék mozi-élményének musical-változata nagy utazásra indult ezen az őszön ismét  Koltai Róbert rendezésében.

Összesen tizenhat város sportcsarnokában, arénájában csendülnek fel Dés László dalai.  Többek között olyan színészek vállalkoztak a színházi társasutazásra Koltai Róbert mellett, mint Hernádi Judit, Lukáts Andor, Esztergályos Cecília, Vándor Éva, Pikali Gerda, Debreczeny Csaba, Spindler Béla, Egri Márta, Kertész Péter.

Imi szerepében a negyedéves színművészeti egyetemista, Tasnádi Bence tűnik fel. A közel húsz évvel ezelőtti film- és zenei siker után a szerzőkön kívül olyan alkotók segítették színpadra a zenés változatot, mint  Rácz László (producer), Szőke István (művészeti tanácsadó), Húros Annamária (díszlet és jelmez) Kerényi József (díszlet), Seres Attila (koreográfus), és Vona Károly (színpad és fénytechnika).

A budapesti premieren  jelen volt mások mellett Andrew Vajna producer és Jirzi Menzel színész-rendező. A fergeteges hangulatú, látványos elemekben bővelkedő előadás sikerét tanúsítja, hogy az Oscar-díjas Jirzi Menzel, aki régóta jó viszonyban van Koltai Róberttel (szerepelt Koltai Világszám című filmjében is), a fővárosi premier után úgy nyilatkozott, hogy ha a tárgyalások sikeresen alakulnak, örömmel vinné színpadra a musicalt Csehországban is, Európa legszebb szabadtéri színpadán.

De előbb: a Sose halunk meg!-társulat Szombathelyen, az Aréna Savariában hívja nagy utazásra a közönséget.

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!