Belföld

2012.10.24. 07:15

A szereplők a színpadon

Talán soha eddig nem mutatkozott meg ilyen látványosan Magyarország végletes megosztottsága, mint a keddi ünnepen: két helyszín, mindkettőn hatalmas tömeg, s a két tábor nézetei, eszményei között kibékíthetetlen ellentét feszül.

Szente Ottó

Hogy a Milla-tüntetésen vagy a békemenetben voltak-e többen, bizonyára jó ideig vitatott lesz majd, alighanem fontosabb azonban, hogy az elhangzottak hogyan hatnak a választókra. Merthogy kedden a kampány is elkezdődött, noha kicsit korainak tűnhet. Legalábbis normál körülmények között. Csakhogy a mai viszonyok a legkevésbé sem emlékeztetnek a szokásosakra. Ebben még egyetértés is volt a két nagy rendezvény szónokai között, itt is, ott is hangsúlyozták, hogy bajban van az ország, legfeljebb más szavakkal. A diagnózist és a terápiát illetően aztán helyreállt az antagonisztikus ellentét. Mindenesetre a szereplők mind színpadra léptek, a zászlóbontás megtörtént, s nem egészen úgy, ahogyan sokan jósolták. Bajnai nem alapított új pártot, a Milla pedig nem választotta vezetőjéül. Az egyelőre három szervezet alkotta Együtt 2014 választási mozgalom, szövetség persze egyelőre csak nyitott forma. Hogy milyen tartalommal telik meg, s mekkorára képes bővülni, majd elválik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!