Belföld

2016.11.25. 09:08

Adócsökkentés és bérnövekedés a cél

Budapest - Az egész rendszert átfogóan nézve egyértelműek a célok: adócsökkentés és bérnövekedés - mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Kovács Zoltán felidézte: az elmúlt évben komoly lépéseket tettek a bérek növelésére. A közszférában életpályamodelleket indítottak, és a mostani bérmegállapodás nyomán a piaci szférában is megindulhat a bérnövekedés, ott is kiszámíthatóvá téve a jövőt.

A kormányszóvivő az illegális bevándorlással kapcsolatban elmondta, bár ez "kevésbé látványos", de Olaszországban és Görögországban továbbra is feszült a helyzet. A háttérben komoly nyomás nehezedik az Európai Unióra és Magyarországra is. A fordulathoz a kormányszóvivő szerint a kötelező kvótát el kell vetni, az uniós külső határok őrzését biztosítani kell, míg a belső határellenőrzést a lehető legrövidebb időn belül fel kell számolni, mert az - mint Kovács Zoltán kiemelte - károkat okoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!