Belföld

2010.07.12. 19:03

Agresszív utas - Megrúgta, leköpte a kalauzt egy jegy nélkül vonatozó fiatal

Leszállított a Budapest felé tartó vonatról két, jegy nélkül utazó fiatalt hétfőn a kalauz; egyiküknek ez nem tetszett, szóváltásba keveredett a jegyvizsgálóval, majd először leköpte, később megrúgta; a bántalmazás következtében a vasutas könnyebben megsérült.

MTI

A 18 éves fiatal hasonló korú társával utazott Budapestre. Mivel a kalauznak nem tudták bemutatni a menetjegyüket, az Agárdon leszállította őket a vonatról, mire egyikük tettleg bántalmazta a 41 éves jegyvizsgálót - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

A bántalmazott vasutas segítségére sietett egy vám- és pénzügyőr, aki a rendőrök odaérkezéséig visszatartotta a helyszínen a két fiatalt. A járőrök mindkettőjüket előállították a gárdonyi rendőrkapitányságra - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Tájékoztatása szerint a bántalmazót - akivel szemben elmondása szerint súlyos testi sértés miatt folyamatban van már egy büntetőügy - közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt gyanúsítottként hallgatták ki, s őrizetbe vették. Társa tanúként szerepel az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!