Belföld

2009.07.25. 12:50

Aquaworld-baleset - Műszaki szakértőt rendelt ki a rendőrség a gyermektragédia ügyében

Budapest - Műszaki szakértőt rendelt ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság az Aquaworld élményfürdőben történt gyermektragédia ügyében - közölte a rendőrség szombaton az MTI-vel.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

 Az újpesti vízipark szörfmedencéjénél csütörtökön egy 9 éves kisfiú belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét. A BRFK halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást - mondta a BRFK sajtóügyeletese. 

A műszaki szakértő vizsgálja többek között a szörfmedence állapotát. A nyomozás kiterjed arra is, hogy a medencét milyen feltétellel használhatták a látogatok, például volt-e  életkorhoz, vagy a testmagassághoz kötve - mondta Pap Judit.

Hozzátette: az élményfürdő területén több helyen vannak térfigyelő kamerák, így a teljes belső, illetve külső tér megfigyelhető. A rendőrség vizsgálja az Aquaworld szörfmedencéjét figyelő kamera felvételeit. A tanúk meghallgatása folyamatosan zajlik. 

A Blikk szombaton azt írta: "a kazettán, amelyet átadtak a rendőrségnek, látható, ahogy beindul a félóránként üzemelő szörfmedence vízforgatója. Felcsapnak az első hullámok, amit a kisfiú a medence szélén állva csodál. Mindössze egyetlen lépést tesz, szerencsétlenségére éppen az aknatetőre, amit váratlanul megemel a hömpölygő víz. 

A fedő megbillen, és egy szempillantás alatt eltűnik a kisfiúval együtt. Az alig egy méterre álló fürdőmester azonnal lekapcsolja a berendezést, és keresni kezdi az eltűntet. A fürdőzők közül sokan beugranak a vízbe. Nagyjából ez látható a megrázó felvételeken, amit most a nyomozók másodpercről másodpercre elemeznek".

A Blikk szerint az Aquaworld vezetősége arra gyanakszik, hogy "a baleset az aknafedél anyagának idő előtti elöregedése miatt történt".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!