Belföld

2012.07.04. 09:28

Auschwitzi módszerekhez hasonlítja az MSZP a rokkantak felülvizsgálatát

Az MSZP szerint Josef Mengele, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának módszereihez hasonlít az, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat. Az ellenzéki párt szerint a kabinet ezzel bizonyíthatóan emberek tucatjait hajszolta öngyilkosságba.

MTI

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a kormány "Mengele-tervet" hajt végre a Széll Kálmán Terv helyet. Úgy fogalmazott, "mint Auschwitzban a rámpán, egy ujjmozdulattal minősítenek munkára alkalmasnak végtag nélküli embereket".     
Azt mondta: a kabinet a Széll Kálmán Tervvel kétszázezer embert akar visszavezetni a munkaerőpiacra és így 217 milliárd forintot remél megtakarítani. Korózs Lajos szerint ez azt jelenti, hogy idén és jövőre is száz-százezer egészségkárosodott, vagy megváltozott munkaképességű embert kívánnak bizottság elé rendelni, amivel szerintük már most bizonyíthatóan emberek tucatjait hajszolták öngyilkosságba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!